De gebruiksaanwijzing

 

 

 

Plant je eigen naam !!!

Een kleinigheidje, zomaar voor de lol. Dat waren de woorden die ik te horen kreeg toen mij twee verpakkingen "Plant je eigen naam" werden overhandigd. Best grappig. Iets minder grappig was het toen mij verteld werd dat mijn naam "Elly" niet verkrijgbaar was. Tsja, met dit soort zaken wordt je toch stiekem geconfronteerd met je leeftijd. Want wie noemt zijn dochter vanaf ongeveer 1975 nog Elly. Niemand toch? Maar goed.
Velen noemen me El. Dus de gever had bedacht mij dan maar een boon te geven met alleen de letter "L".
Moet eerlijk toegeven dat het nog niet eens zo slecht idee is. Met het uitpakken en lezen van de gebruiksaanwijzing komen er beelden van vroeger naar boven. Toen ik een jaar of 14 was en ik met mijn verjaardag van een vriendin een soortgelijk iets had gekregen, maar dan geen boon met naam, maar een Klavertje Vier. Want dat bracht geluk. Ik was best teleurgesteld toen bleek dat het kweken van een Klavertje Vier niet was gelukt. Misschien dat ik nu meer succes heb. Ik heb er in ieder geval een goed gevoel over. Ben jij ook nieuwsgierig hoe mijn naamplant zich zal ontwikkelen? Volg het via deze site. Wist je dat zwaardbonen meer dan twee meter hoog kunnen worden? Er wordt dan ook geadviseerd, indien je dit wil bereiken, de boon te verpotten in een grotere pot gevuld met goede potgrond. Het ontkiemen gebeurt na 1 ά 2 weken. De boon zal na 1 - 2 maanden gaan bloeien. Ik ben benieuwd !!!

 

 
  Het pakketje
Het pakketje bevat een klein potje, grond en een boon met de letter "L".
           
 

 

 

 

Potje

 

Grond

 

Boon

   
  Het planten
 

De beschrijving geeft aan dat ongeveer de helft van de meegeleverde grond in het potje gestrooid moet worden. Grond?? In mijn beleving is grond zandachtig, maar de "grond" wat in het plastic zakje zit lijkt mij meer op kattenbakkorrels. Maar goed, ik strooi de helft van het zakje in het potje. Vervolgens leg ik de boon op grond en gooi de rest van de inhoud in het plastic zakje bovenop de boon. Rest mij nog de inhoud te voorzien van water wat met regelmaat zal moeten gebeuren.

 

 

Van boon tot plant?

Klik hier